reklama

Téma: gastronomie

Rozhovor

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich: Je třeba odstranit mýtus, že vaření je o improvizaci

Nová kniha Zdeňka Pohlreicha prý měla vzniknout už dávno. Přibližuje kuchařské řemeslo lidem,... více
Lidé 21.11.2017
Byznys menu

Maso zakázáno. Ochutnali jsme vegetariánskou kuchyni z Etnosvěta

Bezmasá kuchyně pražské restaurace našla inspiraci v mnoha koutech světa. Potěší barevný podzimní... více
Restaurace 21.11.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: V Brně servírují kachnu s heřmánkovou omáčkou, restaurace u Karlova mostu láká na jelena

Gourmetguru se rozjel vyzkoušet nová menu do Brna... více
Jídlo a pití 10.11.2017
Recept

Lovecká sezona vrcholí: Zkuste daňka s italským šmrncem a jelení kotlety v české úpravě

Lovecká sezona je skvělá příležitost, jak si... více
Jídlo a pití 10.11.2017
Svatomartinská husa

Třikrát svatomartinská husa: Šéfkuchaři radí kořenit badyánem, přidat kapustové listy nebo celerové pyré

Chystáte se letos připravovat svatomartinkou husu... více
Jídlo a pití 09.11.2017
Videorecept

Tousty po italsku? Patří na ně drůbeží játra a list šalvěje

Šéfkuchař Tomáš Juřík z pražské restaurace La Finestra in Cucina restauratéra Riccarda Lucqueho nám... více
Jídlo a pití 07.11.2017

Barmani se správnou chemií: Vyhráli startupovou soutěž, teď si otevřeli bar ve stylu laboratoře

Potká biofyzik ekonoma a povídá: "Vysokou máme za... více
Portrét 06.11.2017

Vyzkoušejte gurmánské Vánoce v italském stylu

Jak vypadá vánoční menu v italském stylu, se můžete přesvědčit v oblíbeném podniku La Finestra in Cucina restauratéra Riccarda Lucqueho. Potěší... více
Restaurace 06.11.2017

Nové kuchařské knihy: Řešíte, nebo hřešíte? A jak upéct bezlepkový dort, který je k nerozeznání od toho z cukrárny

Představujeme nové kuchařské knihy, které se... více
Jídlo a pití 01.11.2017

Zápisky protivného hosta: Grand Cru pořádá ústřicový večer a Hergetova Cihelna otevřela kavárnu

Gourmetguru tentokrát shromáždil několik... více
Jídlo a pití 01.11.2017

Učte se vařit s nejlepšími šéfkuchaři. Jako bonus dostanete dobré jídlo

Vyhlášení šéfkuchaři lektorují kurzy vaření. Čtyř- až pětihodinový kurz vyjde na částku od tří do... více
Restaurace 01.11.2017

Obědy podražily, důvodem je EET a drahé máslo. Z krajských měst se dá v průměru pod stovku najíst jen v Olomouci

Průměrná útrata za oběd byla v září 109,20... více
Byznys 25.10.2017
Byznys menu

V centru Prahy vznikla nová burgrárna, láká na pokrmy na míru

Majitelé prémiového steakhousu George Prime Steak otevřeli nový podnik zaměřený na burgery. Opět... více
Restaurace 23.10.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Větší prostor pro zdravou výživu a vietnamské speciality, které se zabydlely v metru

Sklizeno otevřelo svou dosud největší prodejnu... více
Jídlo a pití 19.10.2017

Zápisky protivného hosta: Michelinský šéfkuchař přijede hostovat do pražské restaurace a thajská kuchyně má v Praze svůj tuk-tuk

Novinky z české gastroscény jsou tentokrát... více
Jídlo a pití 17.10.2017

Chuť na jednu noc: Gastronomické pop-upy se objevují nečekaně, hosté je hledají i pomocí šifer

Objeví se a zase zmizí. Kdy a kde, do poslední... více
Téma 13.10.2017
Byznys menu

Na istrijské lanýže do Chorvatského Mlýna

Chorvatský Mlýn zaměřený na pokrmy z čerstvých ryb, plodů moře a sezonních středomořských surovin zahajuje sezonu bílých lanýžů. Potěší těstoviny s... více
Restaurace 24.10.2017
Byznys menu

Pocta prvorepublikové kuchyni v bubenečské Zahradě

Tradiční česká kuchyně připravená v moderní podobě z těch nejkvalitnějších surovin - taková je... více
Restaurace 09.10.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Café Buddha připravují smaženého kraba s omáčkou

Jedna z nejlepších thajských restaurací v Praze se rozkročila více do šířky. Nyní nabízí spoustu... více
Jídlo a pití 06.10.2017

Zápisky protivného hosta

Myšák podle Karpíška Gourmetguru si nemohl nechat ujít návštěvu nově zrekonstruované legendární pražské cukrárny Myšák, nyní pronajaté společností... více
Jídlo 29.09.2017
Byznys menu

Zakusili jsme thajskou jízdu v Café Buddha

Jedna z nejlepších thajských restaurací v Praze se rozkročila více do šířky. Nyní nabízí spoustu vybroušených kulinárních pokladů z celé jihovýchodní... více
Restaurace 06.10.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Home by Unic připravují jelení hřbet na červeném víně

Šéfkuchař nové restaurace v centru Prahy sází na... více
Jídlo a pití 26.09.2017

Ravioly za bouřky nedělám, nedržely by, říká molekulární kuchař

Jeho praděd cukrář vyrobil z marcipánu bitvu u Lipan. Molekulární kuchař Petr Koukolíček mu v... více
Portrét 25.09.2017
Byznys menu

Jako "Doma" v restauraci Home by Unic

Šéfkuchař nové restaurace v centru Prahy sází na tradiční českou kuchyni. Tu se snaží představit v moderní podobě a z farmářských surovin tak, aby... více
Restaurace 25.09.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci hotelu Kašperk připravují hovězí pupek s ovocnou salsou

Čtyřhvězdičkový hotel v Kašperských Horách sází... více
Jídlo a pití 19.09.2017

Quadrio rozšíří svou gastro zónu, bude v ní další McDonald's

Pražské obchodní centrum Quadrio rozšíří koncem září nabídku na patře s restauracemi. Ke... více
Mam 15.09.2017
Byznys menu

Kašperk se připravuje na víkend plný burgerů. Na své si přijdou i vegetariáni

Čtyřhvězdičkový hotel v Kašperských Horách sází na komorní atmosféru, domácí prostředí a kvalitní... více
Restaurace 15.09.2017

Novinky v podzimních menu: Fíky s mangem, čtyřchodové brunche i pivo, které leželo 150 dnů ve sklepech

Kontrasty barev i chutí hrají na podzim talíře v... více
Jídlo a pití 13.09.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Jak se peče ve Spižírně pod stropem z divokých rostlin

V Korunní ulici na pražských Vinohradech otevřelo koncem léta nové designové bistro. V kuchyni... více
Jídlo a pití 12.09.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Le Grill připravují polévku z hříbků

Podnik láká na moderně připravené pokrmy servírované v nádherném prostředí otevřené či zimní... více
Jídlo a pití 12.09.2017
Byznys menu

Ochutnali jsme moderní českou kuchyni z Le Grill

Podnik láká na moderně připravené pokrmy servírované v nádherném prostředí otevřené či zimní... více
Restaurace 11.09.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Café de Paris otevřelo u Lennonovy zdi bistro. Brněnský Pavillon má nového šéfkuchaře

Francouzská kavárna v centru Prahy Café de Paris... více
Jídlo a pití 07.09.2017

Víno, šunka i kaštany provoní na podzim Jižní Tyrolsko. Cyklistům se zcela otevře horská cesta

Severoitalská provincie Jižní Tyrolsko nabízí... více
Cestování 05.09.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Le terroir připravují uzenou makrelu

Tradiční pražská restaurace změnila s příchodem nového majitele koncepci. Už se nejedná o "snobský"... více
Jídlo a pití 05.09.2017

Skvělá gastronomie nad Prahou. Jak se obědvá v oblacích s michelinským šéfkuchařem

Do Prahy se vrátila akce "Dinner in the Sky", jídlo servírované v oblacích. Pro hosty vaří vídeňský... více
Jídlo a pití 01.09.2017
Byznys menu

Le terroir: Malá velká Francie v centru Prahy

Tradiční pražská restaurace změnila s příchodem nového majitele koncepci. Už se nejedná o "snobský" podnik, kde se uzavírají velké kontrakty. V... více
Restaurace 04.09.2017

Batáty, smoothies, donuty a další jídla a nápoje, které jsme před pár lety neznali a teď se po nich můžeme utlouct

Někdy se podnikatelé trefí do mezery na trhu, což... více
Téma čísla 31.08.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Prohřátí organismu s pomocí celeru i švestek a izraelské bistro v Praze

Šéfkuchař Marek Šáda na září připravil menu, v... více
Jídlo a pití 29.08.2017
Byznys menu

Podívejte se, jak v restauraci Nota Bene připravují kachní prso

Důraz na jasné chutě, jednoduchost a přímočarost. Taková je filozofie šéfkuchaře komorní restaurace... více
Jídlo a pití 29.08.2017

Gastroakce: Září přeje proseccu, pivu i asijské kuchyni

Zářijové víkendy budou patřit gastronomickým festivalům. Venku je pořád příjemně teplo, a tak se... více
Jídlo a pití 25.08.2017
Byznys menu

Vybroušená jednoduchost v restauraci Nota Bene: Ochutnali jsme skvostné hovězí i originální kulajdu

Důraz na jasné chutě, jednoduchost a přímočarost.... více
Restaurace 28.08.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Rybí bistro a kozí sýr s grilovanými meruňkami

Bistro s čerstvými rybami a mořskými plody objevil Gourmetguru na pražských Vinohradech. Zjistil... více
Jídlo a pití 22.08.2017
Byznys menu

Za gastronomií Krkonoš: Nenechte si ujít tradiční kyselo s houbami či výtečnou štiku s citronovou pěnou

Kvalita služeb ve Špindlerově Mlýně se za... více
Restaurace 21.08.2017
Byznys menu

Michelinský šéfkuchař uvaří pro hosty v oblacích

V září se do Prahy na 10 dní vrátí "Dinner in the sky", večeře servírovaná v oblacích. Kuchyně se... více
Restaurace 07.08.2017

Zapomeňte na tržnice. Děti českých Vietnamců podnikají v IT, pohostinství či módním průmyslu

Z 60 tisíc českých Vietnamců jsou dvě pětiny... více
Další témata 03.08.2017

Bagety a la Vietnam. Šéf sítě bister Banh-mi-ba učí Čechy jíst pečivo na vietnamský způsob

Hung Le šéfuje síti bister Banh-mi-ba, v... více
Další témata 03.08.2017
Ekonom

Mistrův syn Jackie Tran. Potomek vietnamských kuchařů z Prahy utekl k designu, dnes se vrací k rodinnému podnikání

Jackie Tran se narodil ve Vietnamu, od svých osmi... více
Další témata 12.08.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Sushi až pod nos. V Nymburce otevřel nový bar s japonskými pochoutkami

V městečku, jako je středočeský Nymburk, se... více
Jídlo a pití 02.08.2017
  Celkem nalezeno: 1309.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama